Η πλήρης τεταρτοβάθμια εξίσωση το είδος των ριζών οι τύποι των ριζών

Η πλήρης τεταρτοβάθμια εξίσωση το είδος των ριζών της οι τύποι των ριζών της ● Ανδρέας Πετράκης ● Εκδόσεις: – 2008 | ISBN 9789609308212 σελ.84

Η πλήρης τεταρτοβάθμια εξίσωση το είδος των ριζών της οι τύποι των ριζών της

Η πλήρης τεταρτοβάθμια εξίσωση το είδος των ριζών οι τύποι των ριζών

Ανδρέας Πετράκης – ISBN 9789609308212

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΑνδρέας Πετράκης
Εκδότης – –
Έτος Έκδοσης2008
Σελίδες84
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789609308212
ISBN-139789609308212
ISBN 10960930821Χ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Η πλήρης τεταρτοβάθμια εξίσωση το είδος των ριζών οι τύποι των ριζών

Διερεύνηση και λύση της πλήρους τεταρτοβάθμιας εξίσωσης με πραγματικούς συντελεστές.
Ίσως ένα από τα πιο παραμελημένα θέματα των μαθηματικών με ελάχιστη βιβλιογραφία. Μάλιστα, ότι υπάρχει στην βιβλιογραφία, αναφέρεται μόνο στην λύση της (Ferrari) και τίποτε για την διερεύνησή της.
Όπως στην περίπτωση της πλήρους τριτοβάθμιας εξίσωσης έτσι και στην περίπτωση της πλήρους τεταρτοβάθμιας εξίσωσης τα ερωτήματα που θέσαμε ήταν
– υπάρχουν για την πλήρη τεταρτοβάθμια εξίσωση «διακρίνουσες» και αν ναι, ποιές μπορεί να είναι;
– με δεδομένο ότι υπάρχουν εννιά δυνατές περιπτώσεις για το είδος των ριζών μιας τεταρτοβάθμιας εξίσωσης, πόσες τελικά διακρίνουσες χρειαζόμαστε.
– Υπάρχουν τύποι, που μας δίνουν τις ρίζες της εξίσωσης, σε όλες τις περιπτώσεις;
Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να βρούμε, «απλές» ικανές και αναγκαίες συνθήκες ώστε η πλήρης τεταρτοβάθμια εξίσωση να έχει τα εννιά διαφορετικά είδη των ριζών.
Ορίσαμε τρεις «διακρίνουσες» d1, d2 και d3, οι οποίες είναι οι απλούστερες δυνατές, που μπορούν να οριστούν και με την βοήθεια των οποίων διερευνάται πλήρως η τεταρτοβάθμια εξίσωση.
Στην μονογραφία μας αυτή εκτός της πλήρους διερεύνησης της εξίσωσης τετάρτου βαθμού, περιέχονται και οι τύποι εύρεσης των ριζών της και αυτό ανεξάρτητα από το είδος των ριζών της εξίσωσης. Επίσης περιέχεται και η δυολειά που έγινε μέχρι σήμερα κατάλληλα απλοποιημένη και ειδικά επεξεργασμένη, ώστε ο μελετητής να έχει συγκεντρωμένη την υπάρχουσα γνώση για το θέμα αυτό.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους