Προβλήματα Μαθηματικών για όλους Β’ Δημοτικού ● Frobisher ● Πατάκη

Προβλήματα Μαθηματικών για όλους Β’ Δημοτικού ● Len Frobisher ● Εκδόσεις: Πατάκη – 2013 | ISBN 9789601628097 σελ.96

Προβλήματα Μαθηματικών για όλους Β’ Δημοτικού

Προβλήματα Μαθηματικών για όλους Β' Δημοτικού ● Frobisher ● Πατάκη

Len Frobisher – Πατάκη – ISBN 9789601628097

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςLen Frobisher
ΕκδότηςΠατάκη
Έτος Έκδοσης2013
Σελίδες96
Μέγεθος28 × 21
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789601628097
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΜετάφρασηΝΙΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Προβλήματα Μαθηματικών για όλους Β’ Δημοτικού ● Frobisher ● Πατάκη

H σειρά «Προβλήματα για όλους» αποτελείται από πέντε βιβλία, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά που φοιτούν από τη Β΄ ως την Στ’ τάξη. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει προβλήματα που συνδέονται άμεσα με την ύλη κάθε τάξης. Στόχος τους είναι να βοηθήσουν τα παιδιά στην ανάπτυξη της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων της καθημερινής ζωής. Κάθε ενότητα του βιβλίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εβδομαδιαία επανάληψη όσων διδάχτηκαν στο σχολείο ή ως εξάσκηση στο σπίτι.
Κάθε σελίδα περιέχει έξι προβλήματα τα οποία αφορούν: αριθμούς, χρήματα, όγκο, βάρος, μονάδες μέτρησης. Οι μαθηματικοί στόχοι αναφέρονται περιληπτικά στο επάνω δεξιό μέρος κάθε σελίδας, καθώς και συγκεντρωτικά στον πίνακα περιεχομένων στην αρχή του βιβλίου. Για τα προβλήματα συχνά χρησιμοποιούνται μικροί αριθμοί και η λύση τους απαιτεί μόνο νοερούς υπολογισμούς. Αυτό γίνεται γιατί ο στόχος τους δεν είναι η πολυπλοκότητα της αριθμητικής πράξης αλλά η ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης. Η έβδομη ερώτηση κάθε σελίδας είναι μια σπαζοκεφαλιά που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να σκεφτούν χρησιμοποιώντας διάφορες ιδιότητες των αριθμών. Οι επαναληπτικές σελίδες αφορούν προβλήματα παρόμοια με αυτά που τέθηκαν στις προηγούμενες. Συχνά στην αριστερή σελίδα υπάρχει μια εικόνα από την οποία τα παιδιά πρέπει να αντλήσουν τις πληροφορίες που τους χρειάζονται, για να λύσουν τα προβλήματα της δεξιάς σελίδας. Τα σχέδια που συνοδεύουν κάθε πρόβλημα έχουν πολλές φορές λειτουργικό χαρακτήρα και πρέπει το παιδί να βρει μέσα σε αυτά χρήσιμες πληροφορίες που θα το βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.
Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχουν οι λύσεις των προβλημάτων. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους