Τετράδιο Μαθηματικών προβλημάτων – Λύνουμε προβλήματα Γ’ Δημοτικού

Τετράδιο Μαθηματικών προβλημάτων μαθαίνουμε να λύνουμε προβλήματα Γ’ Δημοτικού | Μαθαίνουμε να λύνουμε προβλήματα ● Alain Charles ● Εκδόσεις: Πατάκη – 2010 | ISBN 9789601631493 σελ.30

Τετράδιο Μαθηματικών προβλημάτων μαθαίνουμε να λύνουμε προβλήματα Γ’ Δημοτικού

Τετράδιο Μαθηματικών προβλημάτων - Λύνουμε προβλήματα Γ' Δημοτικού

Alain Charles – Πατάκη – ISBN 9789601631493

ΥπότιτλοςΜαθαίνουμε να λύνουμε προβλήματα
ΣυγγραφέαςAlain Charles
ΕκδότηςΠατάκη
Έτος Έκδοσης2010
Σελίδες30
Μέγεθος21 × 28
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789601631493
ISBN-13978-960-16-3149-3

Περίληψη – Περιεχόμενα

Τετράδιο Μαθηματικών προβλημάτων – Λύνουμε προβλήματα Γ’ Δημοτικού

Η επίλυση προβλημάτων αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του αναλυτικού προγράμματος στην εκπαίδευση. Ακολουθώντας τις επίσημες οδηγίες, αυτό το τετράδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους μαθητές της Γ τάξης να οργανώσουν τις γνώσεις τους και να οδηγηθούν στην επίλυση προβλημάτων όλων των τύπων.
Κάθε κεφάλαιο αποτελείται από ένα δισέλιδο. Τα τρία πρώτα κεφάλαια είναι γενικότερα και αφορούν τη μεθοδολογία επίλυσης προβλημάτων. Τα επόμενα κεφάλαια αφορούν συγκεκριμένους τύπους προβλημάτων και αποτελούνται:
· Από τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, συνοδευόμενες από την ενότητα «Παρατήρησε», προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του παιδιού πάνω σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα.
· Από ασκήσεις εφαρμογής των θεωρητικών γνώσεων, οι οποίες αποτελούν την απαραίτητη γέφυρα προς την επίλυση προβλημάτων.
· Από μια σειρά προβλημάτων αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας, για επίλυση πάνω στο τετράδιο. Το παιδί θα μπορεί να κάνει τις απαραίτητες πράξεις στον χώρο που έχει προβλεφθεί αμέσως μετά από κάθε ερώτηση, ή στο πρόχειρο που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.
Στο τέλος κάθε κεφαλαίου, μέσα σε ένα γκρι πλαίσιο, προτείνεται ένα επιπλέον πρόβλημα, δυσκολότερο και πιο πολύπλοκο. Το παιδί θα μπορεί να το λύσει σε ένα χαρτί ή σε ένα πρόχειρο τετράδιο.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους