Το βιβλίο των Μαθηματικών ● Clifford A. Pickover ● Εκδ. Παρισιάνου

Το βιβλίο των Μαθηματικών | Από τον Πυθαγόρα έως την 57η διάσταση, 250 ορόσημα στην Ιστορία των Μαθηματικών (βιβλιοδετημένη έκδοση). ● Clifford A. Pickover ● Εκδόσεις: Παρισιάνου – 2018 | ISBN 9789605833398 σελ.532

Το βιβλίο των Μαθηματικών

Το βιβλίο των Μαθηματικών ● Clifford A. Pickover ● Εκδ. Παρισιάνου

Clifford A. Pickover – Παρισιάνου – ISBN 9789605833398

ΥπότιτλοςΑπό τον Πυθαγόρα έως την 57η διάσταση, 250 ορόσημα στην Ιστορία των Μαθηματικών (βιβλιοδετημένη έκδοση).
ΣυγγραφέαςClifford A. Pickover
ΕκδότηςΠαρισιάνου
Έτος Έκδοσης2018
Σελίδες532
Μέγεθος22 × 20
ΕξώφυλλοΣκληρό εξώφυλλο
ISBN 139789605833398
ISBN-139789605833398
ISBN 109605833395
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΜετάφρασηΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΕπιμέλειαΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΑΡΑ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Το βιβλίο των Μαθηματικών ● Clifford A. Pickover ● Εκδ. Παρισιάνου

Πότε φτιάχτηκαν οι πρώτοι κόμποι;
Γιατί δολοφονήθηκε η πρώτη μαθηματικός;
Είναι δυνατόν να γυρίσουμε μια σφαίρα μέσα έξω;
Οι παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις προκλητικές ερωτήσεις που απαντώνται σε αυτό το πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο. Ο συγγραφέας Clifford A. Pickover αποκαλύπτει τη μαγεία και το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τα σημαντικότερα ορόσημα στην ιστορία των μαθηματικών. Παράλληλα, εκθέτει τα πιο παράξενα αντικείμενα και τις πιο περίεργες ιδέες που σκέφτηκε ποτέ ο άνθρωπος, αρχίζοντας από το 150 εκατ. π.Χ. και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας.
Τα μαθηματικά διέπουν κάθε επιστημονικό πεδίο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξηγήσουμε τα χρώματα του ουράνιου τόξου ή την αρχιτεκτονική των εγκεφάλων μας και μας βοηθούν να εξερευνήσουμε την πραγματικότητα στο υποατομικό επίπεδο αλλά και να απεικονίσουμε μακρινούς γαλαξίες.
Περίφημοι μαθηματικοί τύποι και μαθηματικές έννοιες συνοδεύονται από τις πρακτικές εφαρμογές θεωρημάτων στην καθημερινή ζωή, καθώς και από συναρπαστικά γεγονότα που αφορούν τις ζωές των πιο διάσημων μαθηματικών. Ταξιδέψτε με τον Pickover καθώς συζητά 250 επιτεύγματα όπως το αρχαίο οδόμετρο μυρμηγκιών, ο πρώτος άβακας, η ανακάλυψη των φράκταλ που παράγονται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και η αναζήτηση νέων διαστάσεων. Στο βιβλίο θα βρείτε επίσης εξαιρετικούς στοχαστές από τον Πυθαγόρα και τον Ευκλείδη μέχρι τον σύγχρονο εμβληματικό μαθηματικό Martin Gardner και τον κοσμολόγο Max Tegmark.
Κάθε λήμμα παρουσιάζεται με χρονολογική σειρά. Η συντομία κάθε λήμματος επιτρέπει τη γρήγορη αφομοίωση, ενώ συνοδεύεται και από μια υπέροχη έγχρωμη φωτογραφία.
«Για μένα», γράφει ο Pickover, «τα μαθηματικά καλλιεργούν μια διηνεκή κατάσταση απορίας και θαυμασμού για τη φύση του μυαλού, τα όρια της σκέψης και τη θέση μας σε αυτό το αχανές σύμπαν». (Από την παρουσίαση της έκδοσης)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους