Ο,τι βλέπω το μετρώ ● Έλενα Χ. Πάτση ● Εκδόσεις Χάρη – Τζο Πάτση

Ο,τι βλέπω το μετρώ | Οι Πρώτες Μαθηματικές έννοιες – για το Νηπιαγωγείο. ● Έλενα Χ. Πάτση ● Εκδόσεις: Χάρη – Τζο Πάτση – 2006 | ISBN 9789607988881 σελ.32

Ο,τι βλέπω το μετρώ

Ο,τι βλέπω το μετρώ ● Έλενα Χ. Πάτση ● Εκδόσεις Χάρη - Τζο Πάτση

Έλενα Χ. Πάτση – Χάρη – Τζο Πάτση – ISBN 9789607988881

ΥπότιτλοςΟι Πρώτες Μαθηματικές έννοιες – για το Νηπιαγωγείο.
ΣυγγραφέαςΈλενα Χ. Πάτση
ΕκδότηςΧάρη – Τζο Πάτση
Έτος Έκδοσης2006
Σελίδες32
Μέγεθος29 × 21
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789607988881
ΘεματολογίαΠΑΙΔΙΚΑ ● ΠΑΙΔΙΚΑ ΓΝΩΣΕΩΝ
ΣειράΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ 6

Περίληψη – Περιεχόμενα

Ο,τι βλέπω το μετρώ ● Έλενα Χ. Πάτση ● Εκδόσεις Χάρη – Τζο Πάτση

Η σειρά «Παίζω και Μαθαίνω», απευθύνεται στους γονείς και τους δασκάλους των παιδιών της προσχολικής ηλικίας (3-6 χρονών) και, μέσω αυτών, στα ίδια τα παιδιά. Στόχος μας να βοηθήσουμε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι γονείς στο σπίτι και οι δάσκαλοι στο νηπιαγωγείο, για την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού.
Το βιβλίο αυτό ανήκει στη σειρά: «Μαθαίνω να Μετρώ» που αποτελείται από τα εξής τρία τεύχη (μέρη):
1. Ζωγραφίζω – Σχεδιάζω (τα χρώματα και τα σχήματα)
2. Ό,τι βλέπω το μετρώ (χώρος, μέγεθος, χρόνος, χρήμα)
3. Μαθαίνω τους αριθμούς 0-10 (το Αλφαβητάριο των Αριθμών).
Με τα τρία παραπάνω τεύχη (μέρη) της σειράς «Μαθαίνω να Μετρώ», το παιδί προετοιμάζεται από την προσχολική του ηλικία για την αισθητοποίηση των πρώτων αριθμητικών εννοιών, όπως αυτές εκφράζονται στα σύνολα και τα χωριστά αντικείμενα του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζει και δραστηριοποιείται. Το παιδί παρατηρεί, μετράει, συγκρίνει τις διάφορες ποσότητες, ιδιότητες (ποιότητες), διαστάσεις (μεγέθη) των αντικειμένων, τις αποστάσεις, το χρόνο κ.λπ., χρησιμοποιώντας τα φυσικά μέσα (και μέτρα) μέτρησης, όπως είναι τα δάχτυλα, πιθαμές, πόδια, βήματα, δρασκελιές, αρμαθιές καρπών, σχολικά αντικείμενα, παιχνίδια, ξυλαράκια, βόλοι, κύβοι, κέρματα κ.λπ.
Με όλα αυτά τα φυσικά υλικά το παιδί κάνει τις δικές του μετρήσεις, συγκρίσεις και υπολογισμούς και οδηγείται έτσι φυσικά και αβίαστα στην αισθητοποίηση, εκμάθηση και εμπέδωση των αριθμητικών συμβόλων από το 0 μέχρι το 10. (Από την έκδοση)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους