Βοήθημα Μαθηματικών Γ’ Γυμνασίου για καλούς μαθητές ● Γεώρ. Βλάχος

Βοήθημα Μαθηματικών Γ’ Γυμνασίου | Για κάλους μαθητές. ● Γεώργιος Βλάχος ● Εκδόσεις: Συγγραφέων Καθηγητών – 2010 | ISBN 9789606784194 σελ.320

Βοήθημα Μαθηματικών Γ’ Γυμνασίου

Βοήθημα Μαθηματικών Γ' Γυμνασίου για καλούς μαθητές ● Γεώρ. Βλάχος

Γεώργιος Βλάχος – Συγγραφέων Καθηγητών – ISBN 9789606784194

ΥπότιτλοςΓια κάλους μαθητές.
ΣυγγραφέαςΓεώργιος Βλάχος
ΕκδότηςΣυγγραφέων Καθηγητών
Έτος Έκδοσης2010
Σελίδες320
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789606784194
ISBN-13978-960-6784-19-4
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΣειράΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Βοήθημα Μαθηματικών Γ’ Γυμνασίου για καλούς μαθητές ● Γεώρ. Βλάχος

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο βοήθημα στην ύλη των μαθηματικών της Γ’ Γυμνασίου,
Αρχικά σε κάθε κεφάλαιο είναι γραμμένη η θεωρία, με αυστηρά μαθηματικό τρόπο, ώστε ο μαθητής να έχει εμπιστοσύνη στη θεωρία που θα μάθει. Επίσης παρουσιάζεται η θεωρία έτσι όπως θα έπρεπε να τη διατυπώσει και ο μαθητής, όταν του ζητηθεί, σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις.
Το ερωτηματολόγιο που συνοδεύει τη θεωρία είναι ένα εργαλείο για τον αυτοέλεγχο του μαθητή. Ειδικότερα οι ερωτήσεις κρίσεως βοηθούν στην κατανόηση σε βάθος της θεωρίας, αλλά και την εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο με θεωρητικές εφαρμογές και επεκτάσεις. Πολλές από τις ερωτήσεις κρίσεως είναι επιλεγμένες από θέματα εξετάσεων ή αποτελούν πρόταση του συγγραφέα για θέματα ερωτήσεων νέου τύπου, που συνηθίζονται πλέον σε εξετάσεις.
Οι λυμένες ασκήσεις, που θα μπορούσε ο μαθητής αρχικά να τις δει σαν προτεινόμενες προς αυτόν, αποτελούν μια πλήρη συλλογή ασκήσεων για την σε βάθος κατανόηση της θεωρίας και των εφαρμογών της. Αποτελείται από απλές και πιο δύσκολες ασκήσεις, από ποικίλα και πρωτότυπα θέματα. Είναι μια πρόταση κυρίως για τον καθηγητή που θέλει να χρησιμοποιήσει αυτό το βιβλίο σαν βοήθημα όπου, λύνοντας με τους μαθητές του στην τάξη τις λυμένες ασκήσεις, έχει στη διάθεσή του μια μεγάλη συλλογή προτεινόμενων ασκήσεων από τις οποίες μπορεί να επιλέξει και να προτείνει στους μαθητές του για επιπλέον εργασία στο σπίτι.
Οι προτεινόμενες ασκήσεις, εκτός από παρόμοιες με τις λυμένες, περιέχουν αρκετές «διαφορετικές» ασκήσεις για να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν παραπέρα τις δυνάμεις τους.
Τέλος, σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν γενικές επαναληπτικές ασκήσεις-συνδυαστικά θέματα, λυμένα και προτεινόμενα.
Επιδίωξή μου και με αυτή τη συγγραφική παρέμβαση είναι να βοηθήσω το μαθητή να αποκτήσει γερές βάσεις στα μαθηματικά, να αναπτύξει την κριτική του σκέψη και με τη σειρά του να μπορεί να γίνει ενεργό άτομο στην κοινωνία, απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξή της σε ανώτερα επίπεδα. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους